Αναρτήθηκε από: pelasgos | Οκτώβριος 21, 2009

Οι Πατριώτες της Αθήνας τίμησαν την θυσία του Παύλου Μελά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, η τελετή τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά, στον καθιερωμένο πλέον χώρο (Πλατεία Παύλου Μελά), μπροστά στην Λέσχη Αξιωματικών στο κέντρο της Αθήνας. Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες πατριώτες βρέθηκαν στον χώρο, κρατώντας ελληνικές σημαίες, πλαισιώνοντας τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Λίγο πριν τις 7 και ενώ η πλατεία είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει χώρο, η πρωτότυπη μουσική από την ταινία «Παύλος Μελάς» άρχισε να παίζει από τα μεγάφωνα, προκαλώντας πολλούς περαστικούς που ρωτούσαν για ποιόν λόγο ακριβώς γινόταν αυτή η εκδήλωση. Και ήταν προφανές ότι όταν έπαιρναν την απάντηση, ξαφνιαζόντουσαν, που δεν το είχαν συνειδητοποιήσει.

Λίγο μετά τις 7 και με εκατοντάδες συγκεντρωμένους, ξεκίνησε η εκδήλωση. Πρώτος τον λόγο έλαβε, ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, ο οποίος άλλωστε είναι εδώ και χρόνια η ψυχή της εκδήλωσης, και πρέπει εδώ να ομολογήσουμε ότι είναι χάρις στην δική του επιμονή που συνεχίζει σήμερα να γίνεται αυτή. Αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους και τόνισε την αξία της πράξης του Παύλου Μελά για τους σημερινούς Έλληνες, ανέλαβε την παρουσίαση των εκπροσώπων φορέων, εντύπων και εκδοτικών οίκων του πατριωτικού χώρου. Για την νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.), ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, για τις Εκδόσεις Γεωργιάδη ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, για τις Εκδόσεις Νέα Θέσις ο Γιάννης Σχοινάς, για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, για την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, για το περιοδικό ΠΑΤΡΙΑ ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ο κ. Στέλιος Δασκαλάκης και ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα σημαντικές αναφορές έγιναν, κατά την διάρκεια των χαιρετισμών, τόσο στην προσωπικότητα του Παύλου Μελά και την θυσία του, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, όσο και στην απόφαση της νέας κυβέρνησης, να καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προφανώς κατ’ εντολή εξωτερικών παραγόντων, που θέλουν όπως όπως να κλείσουν το Σκοπιανό, ξεπουλώντας το όνομα της Μακεδονίας.

Την κεντρική ομιλία αυτήν την χρονιά, έκανε ο καθηγητής Χρίστος Γούδης, διαβάζοντας απόσπασμα για τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά, από το νέο βιβλίο του.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων: Εκ μέρους του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ο κ. Χρίστος Γούδης, του βουλευτού Αθανασίου Πλεύρη, ο Ευάγγελος Χανιώτης, για την νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.), ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, για την νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.) Κυψέλης ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο Λεωνίδας Γεωργιάδης (Εκδόσεις Γεωργιάδη), ο Γιάννης Σχοινάς (Εκδόσεις Νέα Θέσις), ο Χρήστος Ιωάννου Γιαννάκενας (Εκδόσεις Πελασγός), ο Τάσος Δημητρακόπουλος (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ), ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ), ο Δημήτρης Παπαγεωργίου (περιοδικό ΠΑΤΡΙΑ), ο κ. Σπύρος Σταυρόπουλος (Πολιτ. Σύλ. Αθηνά του Νίκου Φιδέλη), ο κ. Στέλιος Δασκαλάκης (Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ), η Ρωμιοσύνη (Πολιτιστικό Σύλλογο ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ), ο κ. Κώστας Αρχοντάκης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ), ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος (Σκοπευτικό Σύλλογο Πειραιώς – ΠΕΛΑΣΓΟΙ) και ο κ. Νίκος Τοτονίδης (εφημερίδα Βήμα Παλαιμάχων)

Παρευρέθηκαν επίσης και οι Πολιτευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Μπάμπης Καραθάνος, Σπύρος Σταματόπουλος, Σπύρος Καραχάλιος, Φώτης Πλιάτσικας, Αδαμαντία Σπαθάτου, Ιωάννης Σχοινάς, Δημήτρης Τσούγκος, Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου, Αθηνά Κρεμμύδα και Γεώργιος Δουρμούσης – Μεταξάς.

Η εκδήλωση έληξε με τους παρισταμένους, που είχαν αυξηθεί σε αριθμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: