Αναρτήθηκε από: pelasgos | Οκτώβριος 21, 2009

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΙΑ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ

ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ 1946-1949 ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ

Με συγκινητική συμμετοχή λαού από όλη την Ελλάδα προχωράει η συγκέντρωση δωρεών για την δημιουργία Ιερού Ναού στην μνήμη των Πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών του Εθνικού Στρατού κατά την απόκρουση της κομμουνιστικής ανταρσίας 1946-1949, στον χώρο του μνημείου στο Βίτσι.

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009 (που ήταν και η 105η επέτειος από την θυσία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά) τοποθετήθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου του Ελευθερωτού στο Βίτσι. Τα θεμέλια είχαν ήδη ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου αλλά η μεταφορά του προκατασκευασμένου Ναού 80 τόνων και 40 τετραγωνικών (ειδικών προδιαγραφών για τις ειδικές καιρικές συνθήκες του τόπου) αποτέλεσε έναν άθλο.

Η υπερκομματική πρωτοβουλία αποστράτων και πολιτών που εξόρμησε και συγκεντρώνει τις απαραίτητες δωρεές με τα θεωρημένα μπλοκ της επιτροπής (το εν λόγω ποσό που αναγράφεται στην απόδειξη εκπίπτει από το φόρο εισοδήματος) και έχει την υποχρέωση μέχρι τα Χριστούγεννα να εξοφλήσει τον κατασκευαστή κατάφερε ήδη να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης και απομένουν 13.500 ευρώ, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η φάση του έργου (η επόμενη φάση είναι η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου).

Οι εθελοντές αυτοί, που είναι εξουσιοδοτημένοι από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, είναι, οι συμμετέχοντες στις πολεμικές επιχειρήσεις στη περιοχή Γράμμου-Βίτσι, Αντγοι ε.α. Αντωνακέας Ιωάννης και Μπίκος Δημήτριος, τα μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Επιτήδειος Γεώργιος (Αντγος), Μπουϊκίδης Ελευθέριος (Ανχης), Παπακωνσταντίνου Κων/νος (Αντγος χωροφυλακής), Τοτονίδης Νικόλαος (Ανθλγός), καθώς και οι απόστρατοι αξιωματικοί Βράϊλας Γεώργιος (Αντγος), Καρασάββας Ιωάννης (Ανχης), Κοτίνης Κωνσταντίνος (Ταξχος), Μαυροδόπουλος Παντελής (Αντγος – Πρόεδρος Τάξεως 69 Πυροβολικού), Σταματόπουλος Σπυρίδωνας (Σχης), Φραντζεσκάκης Ελευθέριος (Αντγος), Χρήστου Πέτρος (Σχης) και οι πολίτες Νικολάου Χαράλαμπος (Καταδρομέας Εφεδρ. Αθλγός – Δικηγόρος Παρ’ Αρείῳ Πάγῳ) και Γιαννάκενας Ιωάννης (Εκδότης – Δημοσιογράφος).

Παρακαλούνται όσοι πατριώτες θέλουν να συμβάλλουν στην Ιερή και Εθνική αυτή πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 6440021 και 6944574645 (Ι. Γιαννάκενας), 6976202637 (Ν. Τοτονίδης) ή να περάσουν από το βιβλιοπωλείο μου «Η Αλληλεγγύη των Φίλων» Χαρ. Τρικούπη 14 & Ακαδημίας Αθήνα.

Επίσης και στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στο όνομα της Ερανικής Επιτροπής:

ΓΕΝΙΚΗ : 9800559223-2

ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ : 00088966767-5

Αγαπητοί φίλοι, τιμήσετε μαζί μας την Ιερή Μνήμη όλων Εκείνων που έδωσαν την ζωή τους το 1946-49, για να μείνουμε εμείς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και η Πατρίδα μας ΑΚΕΡΑΙΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Με τιμή

Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας

Εκδότης

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: