Αναρτήθηκε από: pelasgos | Μαρτίου 14, 2009

Συνεστίαση της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ»

ceb3ceb9ceb1cebdcebdceb1cebaceb5cebdceb1cf83 (Φωτο:Ο Γιάννης Γιαννάκενας καλωσορίζει τους φίλους και μαχητές της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» στην συνεστίαση).

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» στην ταβέρνα «Κρητικός» στην Πλάκα. Παρά τις αντιξοότητες, και χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Δ.Σ., και της συμπαράστασης του κόσμου, η συνεστίαση είχε μεγάλη επιτυχία. Ο πρόεδρος και παλαιός μαχητής της «Χ» Βασίλης Κουρουπός, αναγκάστηκε να απουσιάσει, για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της «Χ», καθώς βρισκόταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου, πρόσφατα εγχειρισμένος σε Πειραϊκό Νοσοκομείο, γι’ αυτό και η απουσία του ήταν ιδιαιτέρως αισθητή. Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Γιάννης Γιαννάκενας καλωσόρισε τους παρισταμένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου. Εξήρε την ηρωική και συνάμα ανιδιοτελή αντίσταση των παλαιών μαχητών της «Χ», τόσο ενάντια στον ξένο κατακτητή, κατά την περίοδο ‘41-‘44, όσο και κατά του εσωτερικού εχθρού. Όμως, η συστηματική πλαστογράφηση της Ιστορίας από ιδιοτελείς και εθνικά ύποπτους κύκλους και, προς διατήρηση της ιστορικής μνήμης και του εθνικού φρονήματος, έκανε αναγκαία την επανασύσταση της «Χ», πριν 20 χρόνια. Ο Γιάννης Γιαννάκενας πληροφόρησε τον κόσμο και για την παρουσία του Κώστα Πλεύρη, τον οποίον, ανθελληνικοί κύκλοι έχουν εμπλέξει σε μια πολυετή δικαστική περιπέτεια, μόνο και μόνο επειδή έγραψε ένα ιστορικό βιβλίο, το οποίο, όμως δεν αρέσει στους νεοταξίτες. Αργότερα, τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της «Χ» Βασίλης Πρωτόπαπας, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για την οργάνωση και τον αρχηγό της Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και για το πώς η Οργάνωση πήρε το όνομα «Χ». Ακολούθησε η βράβευση του τιμωμένου προσώπου της βραδιάς, ηθοποιού Κώστα Πρέκα με το «χρυσούν μετάλλιον εξαιρέτων πράξεων και το τιμητικόν δίπλωμα» της Οργάνωσης, για τους ελληνόψυχους αγώνες του. Οcf80cf81ceb5cebaceb1cf83

Κώστας Πρέκας πήρε και αυτός τον λόγο, με την σειρά του και ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» για την εξαιρετική τιμή που του έκανε με το να τον τιμήσει. «Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά και τελείωσε με ένα πολύ συγκινητικό ποίημα, με τίτλο «Υπάρχει μία Ελλάδα», που συγκίνησε τους πάντες. Ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας βραβεύθηκε για τους ελληνόψυχους αγώνες του.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: